olie 2K/lak/hardwax

U wilt natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mooi blijft. Bekijk onze behandelingen en neem vraag een vrijblijvende offerte aan!

De bronafbeelding bekijkenDe bronafbeelding bekijken

klik op onderstaande link voor de kleuren

https://www.rigoverffabriek.nl/assets/uploads/productinformatie/royl-kleurkaart.pdf

Voor ROYL is een zeer uitgebreid kleurenpallet ontwikkeld, voor een ieder zijn smaak. De pigmenten trekken samen met de olie diep in het hout, waardoor de kleur niet verdwijnt.

De uiteindelijke kleur is afhankelijk van werkwijze en ondergrond.
Wij raden daarom aan middels een Royl Color Sample op de betreffende houtsoort een voorbeeldje te maken.

lvrije, impregnerende tweecomponenten olie

RigoStep ROYL OIL-2K is een unieke combinatie van herwinbare natuurlijke oliën. Zeer snelle uitharding
en bescherming, waardoor deze al na één nacht drogen belastbaar en tevens goed waterbestendig is.

  • Al na één nacht drogen belastbaar en bestendig

  • Eén behandeling volstaat

  • Makkelijk en soepel verwerkbaar

Aankleurbaar met 23 verschillende kleuren Color For Oil. De verschillende kleuren Color For Oil zijn ook onderling te mengen.

PRODUCT INFORMATIE
ROYL OIL-2K

Deze olie wordt vooral toegepast als er een specifieke kleur word gewenst. Ook kunt u de vloer laten borstelen ( ophalen van de vlammen in het hout ) om een nog intensievere kleur te creëren.Voor een minder vergelend effect kunt u de vloer ook laten roken met ammoniak. (alleen bij Europees eiken of kastanje)

· Rubio monocoat is zeer slijtvast.
· Bevat geen oplosmiddelen of water.
· Is economisch doordat het een milieuvriendelijk product is.
· Geschikt voor alle houtsoorten.
· Eenvoudig aan te brengen in één laag.
· Makkelijk en weinig onderhoud.
· Look van een olievloer met de voordelen van lak
· Veel kleuren beschikbaar: 40 kleuren

Tijdbesparend : toepassing in 1 enkele laag
Een tweede laag aanbrengen op een met Rubio Monocoat Oil Plus behandelde oppervlakte is zinloos, gezien deze niet zal kunnen binden met vrije houtvezels of met de onderliggende – reeds gebonden – Monocoatlaag.

Eenvoudig te renoveren
Deze technologie laat toe om beschadigingen of krassen lokaal te herstellen zonder overlappingen te veroorzaken: enkel de vrijgekomen houtvezels zullen product opnemen. Product dat naast de kras terechtkomt zet zich niet vast.

Unieke kleuren
De unieke Rubio Monocoat Oil Plus pigmenttechnologie laat toe een intense en diepe kleuring te bekomen in één enkele laag, zonder het natuurlijk uitzicht van het hout te beïnvloeden. Verkrijgbaar in een waaier van 40 hedendaagse tinten.

We hebben er allemaal last van, als je een parket of houten vloer heb dat er slijtage op te zien is na
soms een korte maar meestal pas een lange tijd. Vaak door dat voorwerpen daar lang hebben
gestaan of zijn verschoven waardoor er krassen op de vloer komen zoals bijvoorbeeld een kast of een tafel. Het meeste zult u op plekken als dat slijtage aantreffen maar uiteraard in uw keuken is het ook mogelijk als er bijvoorbeeld een keer iets valt, of waar dan ook in het huis want op den duur komen
overal wel wat krasjes. Vaak ziet het eruit alsof u een nieuwe vloer moet maar dat is niet nodig
want JB Vloeren biedt u de uitkomst door die vloeren zo te behandelen zodat het er weer uit ziet als nieuw. Zodat alles weer compleet naar wens is.

Reparaties

Het overkomt ons allemaal wel eens dat de parketvloer schade oploopt. Soms is de schade dusdanig, dat alleen schuren en een nieuwe beschermlaag niet voldoende is. Een veel voorkomende oorzaak van schade aan een parketvloer is waterschade, bijvoorbeeld door het lekken van een afvoer of van de afwasmachine, soms zelfs door een niet goed aangesloten radiator.

Als gevolg van deze of andere schade is uw vloer bol gaan staan of vertoont dusdanige vochtplekken dat de schade alleen maar kan worden hersteld door een deel van uw parketvloer te verwijderen en te vervangen door nieuw hout, van hetzelfde soort en maat.
Meestal is het dan tevens noodzakelijk om het nieuw gelegde gedeelte en de bestaande vloer te schuren en af te werken. Soms kan ook worden volstaan met het schuren en afwerken van het gerepareerde gedeelte. Door onze jarenlange ervaring van het leggen en herstellen van parketvloeren is na oplevering van uw vloer niet meer te zien waar de reparatie heeft plaatsgevonden.

Aanhelingen

U kent het vast wel, U hebt enige jaren geleden een parketvloer aangeschaft en deze is nog mooi en voldoet aan uw wensen, maar uw woonwensen zijn intussen veranderd en u heeft een uitbouw cq. aanbouw aan uw woning uit laten voeren. Het mooiste dat is dat de bestaande parketvloer doorloopt naar het nieuwe gedeelte, zonder dat zichtbaar is waar het nieuwe gedeelte ligt. Mocht u niet weten
wat voor soort parket vloer u hebt, dan kunnen wij zien wat voor type parket het is en met hetzelfde parket zorgen dat u een naadloze overgang krijgt naar het nieuw gebouwde gedeelte. Daarna is het verstandig om de hele vloer te schuren en opnieuw af te werken met een beschermingslaag.

Via onderstaande knop kunt een vrijblijvende offerte aanvragen. Als u wilt, komen wij eerst gratis bij u thuis de vloer bekijken en te bespreken welke mogelijkheden bij uw wensen passen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

WOCA Neutral oil is de eerste olie ter wereld die er voor zorgt, dat de kleur en uitstraling van pas geschuurd eikenhout na de behandeling behouden blijven.

Door de specifieke behandelmethode adviseren wij om de olie aan te laten brengen door een gecertificeerde professional.

Resultaat WOCA Neutral Oil wordt gebruikt voor een neutrale/onzichtbare afwerking , die er net zo uitziet als onbehandeld hout op nieuwe of opnieuw geschuurde oppervlakken

Nabehandeling Na de behandeling met Neutral Oil wordt het oppervlak afgewerkt met WOCA Neutral Oil Care.

Zie hier ons eigen project waarbij wij neutral oil hebben gebruikt.

Skylt 

De houten ondergrond lijkt onbehandeld, maar krijgt met Skylt een stevig ultramat pantser, dat hoewel onzichtbaar, het oppervlak perfect beschermt tegen invloeden van alledag. Skylt geeft het hout een zo natuurlijk mogelijke uitstraling met een hoge mate van bescherming, hygiëne en onderhoudsgemak.

De enige echte onzichtbare parketafwerking

De consument geeft de laatste jaren de voorkeur aan een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk van zijn parketvloer. Om dit te bereiken wordt vaak een behandeling met natuurlijke oliën en wassen geadviseerd. Hoewel ook aldus fraaie resultaten kunnen worden behaald, moet worden bedacht dat een afwerking met olie en/of was niet dezelfde mate van bescherming, hygiëne en onderhoudsgemak biedt als Skylt.

Hoe duurzaam is Skylt?

Een uitgebalanceerde formulering van een slijtvaste en duurzame lak vereist een grote ervaring in het formuleren en testen van recepturen. Rigo Special Coatings, producent van Skylt, heeft die ervaring als geen ander.

Klik hier om de resultaten te zien van onze Skylt lak.

led-Hardwas olie

De revolutionaire Vesting LED-hardwas olie bevat een unieke samenstelling van oliën, wassen, harsen en toevoegingen. Hierdoor is de olie onder invloed van LED licht binnen enkele seconden volledig uitgehard en droog.

De voordelen van deze revolutionaire nieuwe techniek voor de industrie zijn enorm met forse besparingen op investering, energiegebruik, milieubelasting en onderhoud.

De grootste besparing zit in de energiekosten; die gaan tot wel 60% (!) omlaag. De voornaamste reden hiervan zijn de LED lampen die veel minder energie verbruiken dan de traditionele UV-lampen die nu worden gebruikt. Daarnaast hoeven de LED-lampen niet op te warmen en hebben ze een zeer lange levensduur van 10.000 uren of meer; vele malen hoger dan de UV-lampen (maximaal 1000 uur). Naast de kosten voor energie worden dus ook de onderhoudskosten drastisch verlaagd.

Naast kostenbesparend is de nieuwe LED-technologie ook goed voor het milieu en medewerkers. Bij de droging van de hardwax olie komen geen schadelijke ozon-gassen vrij waardoor afzuiging niet meer nodig is. Ook hier levert de LED-technologie dus weer besparing op. Bovendien genereren de LED lampen nauwelijks warmte. Het hout wordt niet verhit tijdens het uitharden. Met als gevolg dat productieproblemen als opruwen van het hout, verkleuren en loslatende lijm tot een minimum worden gereduceerd

Wasolie – Hardwaxolie Kleuren “de Vesting”

U kunt een van onze Wasolie – Hardwaxolie kleur producten gebruiken om de juiste kleur aan uw vloer of meubel te geven. Hierbij moet u eerst de wasolie – hardwaxolie kleur aanbrengen en afwerken met 1 á 2 lagen wasolie – hardwaxolie naturel als beschermlaag.

Proefplankje

Wij raden u aan om altijd een proefplankje te maken voordat u aan de vloer of meubel begint, de kleur is slechts ter indicatie op ieder stuk hout kan de kleur anders uitvallen.

  

3005 Antique Oak                                     3006 Soft Grey                                        300600 Grey

  

3010 Jatoba                                      3040 Soft Natural                                    3011 White Color

  

3137 Kersen                                          314 Smoked                                         3156 Chestnut

  

3166 Nuts                                       3167 Engelisch Color                                   3180 Black

  

4112 Blue Grey                                  4121 Chalk White                                       4210 Mahonie

  

4211 Abdij                                              4219 Clay                                             4220 Sand

  

4221 Steiger Grijs                                 4233 Chocolate                                      4235 Light Grey

  

4236 Quartz Grey                               4240 Sepia Brown                                   4243 Creme White

  

4260 Soft White                                      4267 Dark Grey                                      4326 Taupe

  

4365 Old Grey                                          93123 Teak                                           93136 Birch